Custom Fit

Lataa...

Nykyään puhutaan paljon custom fit- konseptista ja yrityksellemme se on itsestään selvyys, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme koottavia golfmailoja. Koska useimmilla meistä on samanpituiset käsivarret,  monet suuret golfmailojen valmistajat ovat voineet standardisoida mailojen mitat, ja tienata suuret voitot.

Monille pelaajille nämä golfin standardimitat eivät sovi. Noin 20-30 prosenttia golffareista joutuu pelaamaan mailoilla, jotka eivät ole sopia heidän tarpeilleen.

Kaikki ei riipu ainoastaan mailan pituudesta, vaan siitä että on valinnanvaraa koota juuri itselleen sopiva maila valitsemalla: grippi, varsi, pituus ja mailan lapa.

USA:ssa 2/3 golffareista, noin 26 miljoonaa, ostaa mailansa itse koottavina. Me uskomme, että yhä useammat golfinharrastajat tulevat tekemään niin tulevaisuudessa.

 Staattinen custom fit vs. Dynaaminen custom fit

Staattinen custom fit on konsepti, jota käytetään silloin kun mailaa valittaessa ei oteta huomioon pelaajan svingia. Tarvitaan vain muutama ykseinkertainen mitta: pituus, mitta maasta ranteeseen, kädenkoko ja svinginnopeus.

Staattinen custom fit sopii pelaajalle, joka muuttaa svingiään aika ajoin. Jos pelaajalla on puhdas svingi, joka pysyy samanlaisena pidemmän aikaa, voimme koota mailan joka ottaa enemmän huomioon svingin, eikä vain fyysisiä ominaisuuksia. Tämä konsepti on nimeltään dynaaminen custom fit.

Me Nordicagolfissa emme väitä, että toinen vaihtoehto olisi toista parempi, se on sinun tehtäväsi päättää asiakkaana. Yksi tosiasia kumminkin pätee, kenen svingi ei muutu ajan myötä? Ping on yksi suurimmista golfmailojen valmistajista, joka markkinoi Staattisen custom fittingin puolesta.

 Miehet vs. Naiset

Tämän päivän standardimittaisia mailoja on olemassa naisille ja miehille. Naisten mailat ovat yleensä noin tuuman lyhyempiä kuin miesten mailat. Tämä toimii hyvin, koska naiset ovat yleensä lyhyempiä kuin miehet. On tietenkin sekä naisia, jotka ovat 180 cm että miehiä jotka ovat 160 cm pitkiä. Monien naisten ei siis enään tarvitse pelata tuuman liian lyhyillä mailoilla, vaan kenties puolituumaa lyhyemmillä mailoilla, joiden lie-kulma on säädetty sopivaksi.

Me emme erottele pelaajia sukupuolen perusteella, mutta otamme huomioon pelaajan pituuden ja svingin voiman. Tämän takia voimakasrakenteinen ja 170 cm pitkä naispelaaja ei voi saada vääränlaisia mailoja, jotka ovat oikeasti tarkoitettu lyhyemmälle pelaajalle jolla on heikompi svingin nopeus. Tiesitkö,että jos pelaat standardimittaisilla naisten mailoilla, sinun tulisi valita tuumaa lyhyempi varsi.

 Custom Fit Opas

Kun käytät tätä opasta voit koota itsellesi juuri sopivan mailan. Opas on apu sinulle, joka epäröit tai joka ei ole aikaisemmin pelannut koottavilla mailoilla. Tietenkin, jos olet itse sitä mieltä että pelaat standardimittaisilla mailoilla paremmin, vaikka opas sanoisi että tarvitse puolituumaa lyhyemmät mailat,  päätös on kumminkin aina sinun millä mailalla saat parhaimman pelituntuman. Me tarjoamme vaihtoehtoja mistä valita!

Gripin koko

Muutaman mitan avulla voimme arvioida, minkä kokoisen gripin tarvitset: aina pienemmästä suurimpaan kokoon. Meillä voit valita gripin tunnetuimpien valmistajien joukosta: Lamkin Crossline, Golf Pride ja Winn.

 

Custom fit guide

Varsi

Mailan tärkein osa on varsi. Varsi kontroloi mihin suuntaa lentokaari lähtee  ja kuinka pitkälle. Meidän valikoimista löydät varsia suurilta tunnetuilta valmistajilta, kuten True Temper, Aldila, Grafalloy ja UST.

Flex-Varren jäykkyys

Flex on varren jäykkyys. Jäykkyys riippuu onko se tarkoitettu naisille, miehille tai senioreille. Varren jäykkyyksiä on lady, senior, regular, stiff ja x-stiff. Se varsi mikä on sinulle sopivin, riippuu sinun svingin nopeudesta. Mitä nopeampi mailanpään nopeus sitä jäykempi varsi.  Tarkoituksena on, että varsi mukautettu svingin tempoon. Kun mailanpää osuu palloon, on tarkoitus että mailan lapa on suorassa. Jos mailan varsi on liian jäykkä oikeakätisellä pelaajalla, mailan lapa ei kerkeä suoristua ennen osumaa ja pallo kaartaa oikealle (slice-lyönti). Jos mailan varsi on liian löysä, varsi tulee olemaan vino koko lyönnin ajan jolloin lyönti kääntyy vasemmalle (hook-lyönti). 

Varsien valmistajat eivät standardisoi tuotantoaan, siksi regular-varsi saattaa olla stiff-varsi jollain toisella valmistajalla. Me emme käytä samoja kriteerejä kuin valmistajat. Oppaamme on tehty niin, että asikkaillamme on helppoa ja yksinkertaista valita juuri sopiva varsi ja jäykkyys.

 

Custom fit guiden

Voidaan sanoa, että jäykempi varsi antaa tarkkuutta lyöntiin, mutta lyhentää lyönnin pituutta. Löysempi varsi lisää pituutta, mutta tuottaa epätarkempia lyöntejä.

Pituus

Pelaajat jotka ovat 170-180 cm:ä pitkiä voivat yleensä lyödä hyvin standardimittaisilla mailoilla, jos pelaaja on lyhyempi tai pidempi mailojen olisi hyvä olla siis lyhyemmät tai pidemmät. Me emme erottele naisia ja miehiä. 

Custom fit guiden
 

Tässä ovat meidän vakiomitat teräs- ja grafiittivarsille. Ladies clubs are 1 inch shorter then the table below. Hybrids are made 1 inch longer then irons.
 

 
Grafiitti
Teräs
Ti Driveri
45"
N/A
Puu 1
44"
N/A
Puu 3
43"
N/A
Puu 5 
42"
N/A
Rauta 1
40.00"
40.00"
Rauta 2
39.50"
39.50"
Rauta 3
39.00"
39.00"
Rauta 4
38.50"
38.50"
Rauta 5
38.00"
38.00"
Rauta 6
37.50"
37.50"
Rauta 7
37.00"
37.00"
Rauta 8
36.50"
36.50"
Rauta 9
36.00"
36.00"
PW/AW
35.50"
35.50"
SW/LW
35.50"
35.50"
Putteri
N/A
34"

Lie-kulma

Lie-kulmaksi kutsutaan sitä kulmaa joka on varren ja mailan lavan välillä. Jos mailan lie-kulma on liian jyrkkä, mailan lavan kärki osuu tällöin ensimmäisena palloon, ja pallo lähtee oikealla. Kun mailan kulma on liian loiva, pallo osuuu ensimmäisenä lavan tyveen  ja pallo suuntaa vasemmalle.

Kulma liian loiva

Lapa oikein

Kulma liian jyrkkä

Lie kulma ei vaikuta läheskään niin paljoa lyöntiin, kun lyödään draiverilla, väyläpuilla tai pitkillä raudoilla. Tämä riippuu siitä, että mailassa on vähemmän loftia (nostokulmaa) ja mailan pintaan johon pallo osuu on suorempi.