Clone vs Brand

Mikä on kloonattu golfmaila?

Jäljennettyjä  golfmailoja ei saa sekoittaa niiden  alkuperäisiin versioihin, joita ne muistuttavat. Jäljennetyt mailat ovat kuitenkin valmistettu samoista materiaaleista. Niissä on  sama muotoilu ja koostumus sekä niillä saa saman pelituntuman kuin alkuperäisillä merkkimailoilla. Suurimmat markkinat jäljennetyille mailoille on USA:ssa, jossa myydään useita miljoonia kappaleita vuosittain. Kloonattujen mailojen tarkoituksena on tarjota samat ominaisuudet kuin kalliimmilla merkkimailoillakin on, mutta suotuisampaan hintaan.

Jäljennetyt golfmailat muistuttavat konseptia tietokoneklooneista. 80-luvun puolivälissä imitoituja tietokoneita kehitettiin PC-markkinoille. Muutamista silloin kehitetyistä tiekoneista, esimerkiksi Compaqista kehittyi myöhemmin suuri brändi.

Laatu, pelituntuma, hinta

Syksyllä 2004 Ruotsin Tv4-plus teki ohjelmassaan vertailun kloonatuista- ja merkki-golfmailoista. Ole kyse siitä, onko golffarin mahdollisuus ostaa itselleen parempi tasoitus hankkimalla kalliimpien ja tunnetujen golfmerkkien mailoja vai onko saman tekevää ostaako niistä jäljitelmiä. Tv-ohjelman puolueeton testi osoitti, että jäljennetyillä mailoilla päästiin samoihin lyöntipituuksiin kuin merkkimailoilla. Muutamilla jäljennetyillä mailoilla, joista osa oli meidän valikoimasta, päästiin jopa parempiin tuloksiin kuin merkkimailoilla.

Syy miksi sinä maksat paljon enemmän merkkimailoista on, että uskot mainontaan! Kustannukset, jotka menevät mailojen kehitykseen ja lanseerakseen ei ole lähelläkään sitä summaa mikä menee niiden markkinointiin. Tiesitkö sinä ,että tutkimukset osoittavat, että 70 prosenttia merkkimailan myyntihinnasta kuluu markkinointiin ja brändin kehittämiseen. Vuoden 2004 Masters-voittaja, Phil Mickelson, kirjoitti viisivuotisen sopimuksen Callaway:n kanssa, jonka arvo oli neljännes miljardia kruunua.